Vyjímečně jsem v něm použila cukr. Ale zkoušela jsem to s medem a opravdu to nebylo ono. Navíc je v téhle podobě použitý cukr spíš jako koření (vlastně ho ani jinak nepoužívám). Zde vidíte, kde má u nás doma místo - na poličce s kořením - a to ještě přírodní třtinový. Za rok nespotřebuji ani tu skleničku:
Ale zpět k receptu. Připavíme si:
1 malou hlávku červeného zelí
cibuli podle chuti
1 uzené tofu
majolku (domácí, kupovanou, veganskou...jakou jste zvyklí používat)
Na nálev:
1/4 l vody
4 lžíce octa
4 lžičky cukru
1 lžička soli
Do vroucího nálevu vsypeme na jemno nakrájené zelí a asi 5 minut povaříme.
Scedíme, do horkého zelí přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme vychladit.
Potom přidáme nahrubo nastrouhané uzené tofu a majolku.
Promícháme a můžeme podávat:
Žádné komentáře:
Okomentovat