Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 28. února 2017

Pečený zelný květ

Dnešní recept je - jak jinak - hodně jednoduchý. Není to žádná vysoká gastronomie, ale třeba někomu poslouží jako námět na rychlý oběd či večeři. Nejtěžší na tom je odkrojit ze zelí  4 rovnoměrné plátky - něco okolo 1 cm silné. Krájíme pěkně od spodu hlávky - tak, aby nám ve středu každého plátku zůstalo kolečko košťálu. Když už se  nám povede je pěkně ukrojit, máme nejtěžší část receptu za sebou.
Potom už stačí jen kulatým tvořítkem vykrojit košťál.
Zelí přendáme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme trošku potřeli olejem.
A zelné kroužky pro změnu potřeme směsí, kterou jsme si smíchali ze
2 lžic oleje
1 lžíce sojové omáčky Tamari
a vrchovaté lžičky oblíbeného koření (použila jsem svou "grilovací směs" umíchanou doma z pepře, sušeného česneku, kurkumy, papriky, chilli, koriandru a mletého kmínu)
Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a 30 minut necháme svému osudu. Po této době rozklepneme do vykrojeného středu každého zelného kruhu vejce a ještě 5 - 7 minut necháme dopékat.
Můžeme podávat podle svého - s bramborovou kaší, nebo prostě jen jako já - se žitným kváskovým chlebem:

Žádné komentáře:

Okomentovat