Na základní těsto je potřeba:
200 g máku
100 g zlatých lněných semínek
100 g slunečnicových semínek
3 vejce
1 lžíce skořice
1 bezlepkový prášek do pečiva
špetka soli
Do mixéru dáme všechna semínka a rozmixujeme na mouku. Tu vsypeme do mísy a smícháme s práškem do pečiva a skořicí - dobře rozmačkáme případné hrudky.
Do mixéru nakrájíme na větší kousky jablka, přidáme vejce a špetku soli a mixujeme dohladka.
Směs přilijeme do mísy, promícháme a pečeme na pečícím papíru v troubě vyhřáté na 170 stupňů jednu hodinu.
Po vychladnutí korpus rozřízneme - nejlépe to jde nití a potřeme marmeládou nebo povidly.
Zde je makovník pečený na malém plechu a potřený marmeládou z josty:
No a tady pečený ve větší dortové formě, potřený povidly a ozdobený ochuceným překapaným jogurtem:
Žádné komentáře:
Okomentovat