Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

středa 1. května 2019

Cizrnové knedlíčky


Tenhle recept - nebo spíš inspirace - není pro netrpělivé. Je pro ty, kteří vědí, že budou vařit i zítra. Samotný recept je velice jednoduchý, ale holt namáčení luštěnin chvilku trvá. Takže, pokud víte, že budete mít zítra chuť na cizrnové knedlíčky, připravte si cizrnu už 24 hodin předem. Prostě jí propláchněte a namočte do většího množství vody. Druhý den jí sceďte, propláchněte čistou vodou a nasypte do mixéru. Přidejte pár lžic olivového oleje,  sůl a koření. Koření si vyberte podle toho, jak dále budete knedlíčky používat. Ty moje dnešní  na obrázku byly s paprikovo-rajčatovou omáčkou, tak jsem okořenila hromadou provensálského koření a čerstvou perželkou. Pokud je děláte jako náhradu játrových knedlíčků do polévky, k rozmixované cizrně přidejte lahůdkové droždí, pepř, majoránku a česnek. Prostě koření podle chuti. 
Potom přendejte masu do mísy a pořádně rukou uhňácejte. Ruce si namočte a vytvarujte knedlíčky velikosti většího vlašského ořechu. Knedlíčky dejte do parního hrnce, nebo na pařák a nechte je "pařit" cca 30 minut. 
Ano, opravdu jen namočená cizrna, olej a koření. Nerozpadnou se, nerozvaří se, drží...a určitě jsou i zdravé :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat