Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 12. prosince 2019

Vánoční sušenky pro psí kamarády

Všude se teď peče vánoční cukroví. Ano, u nás také. Hledám na netu recepty, které bych mohla vyzkoušet, poupravit k obrazu svému...a čistě náhodou jsem narazila na článek, jak lidské vánoční cukroví pejskům neprospívá. Samozřejmě, to všichni víme....ale odolejte těm psím očím :-) Tak jsem se letos rozhodla upéct pro pejsky jejich vlastní sušenky. Hledala jsem ten nejjednodušší recept...a našla. Sklidili u všech chlupáčů úspěch. Pokud tedy chcete potěšit své psí kamarády, připravte si:

1 balíček drůbežích jater (350 - 500 g)
stejný váhový díl ovesných vloček (tedy 350 - 500g)
2 vejce

Ovesné vločky trošku rozmixujeme (né úplně na mouku, jen tak, aby vznikla taková hrubší strouhanka). Drť přesypeme do misky a do mixéru dáme 2 vejce a játra a společně rozmixujeme dohladka.
Vše smícháme dohromady a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme 20 minut na 180 stupňů.
Po vytažení z trouby rozřežeme na kostičky - velikost podle velikosti psa - kostičkou 1x1 cm bychom asi  bernardýna nepotěšili...a čivava by na pamlsek 5x5 cm asi taky koukala dost vykuleně. Takže velikost pamlsků nechám na vás.
Sušenky můžete nechat takhle poloměkké - v tom případě ponechte venku jen ty, které spotřebujete během dvou dnů a zbytek dejte do  mrazáku a odebírejte podle potřeby).
Chcete-li sušenky úplně tvrdé, vraťte je nakrájené do trouby na půl hodiny na 100 stupňů, nebo je stačí nechat na vzduchu, nebo na radiátoru, dokud nejsou úplně suché a pak se dají uchovávat v dóze do spotřebování.
A věřte, že pejskovi je úplně jedno, jestli mu ze stolu podáte vosí hnízdo, nebo tuhle pochoutku, radost bude stejná :-)

6 komentářů:

  1. Haf! Psa nemám... Co si mám upéct? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidat sůl, majoránku, mleté nové koření, pepř, česnek a upéct je pro sebe :-D

      Vymazat
  2. Fakt - nebo si ze mě utahuješ?! :-D Protože mě budeš mít kdyžtak o svátcích na svědomí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, vyzkoušeno to nemám, ale každopádně to bude zdravotně nezávadné :-D Řekla bych, že vzniknou sušenky s jitrnicovou příchutí. Ale proti gustu.... :-D

      Vymazat
  3. O víkendu napeču naší pejsce a věřím, že i kočky nepohrdnou - jdou ochutnat vše, co má v misce. Díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat