Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 10. ledna 2020

Kadeřávkové karbanátky

Na zahradě teď roste už jen kadeřávek, topinambury a zelená petrželka. Takže když domácí zeleninu, tak budou kadeřávkové karbanátky:

200 g kadeřávkových listů (pro ty, kdo nepěstují, je samozřejmě možné použít kapustu)
100 g hrachových vloček
1 bílé tofu
1 hlavička česneku
3 lžíce zlatého lněného semínka
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce majoránky
1 vrchovatá lžička mletého kmínu
1 vrchovatá lžička uzené papriky
půl lžičky pepře

Hrachové vločky zalejeme vroucí vodou tak, aby byly právě ponořené. Než trošku vychladnou, umeleme si kadeřávek, tofu a v mlýnku na kávu rozmixujeme lněné semínko, kmín a pepř.
Všechny přísady smícháme a tvoříme karbanátky (já naběračkou na zmrzlinu). Dáme je na pečící papír pomazaný olivovým olejem a pečeme na 180 stupňů 30 minut (po 15 minutách je obrátíme).
Tentokrát byly s dýňovým salátem, recept je zde


Žádné komentáře:

Okomentovat