Tímto salátem můžeme nahradit bramborový. Je dýňový skrz naskrz...i ta majonéza v něm je z dýně. Uvádím zde postup jen na základ, protože i bramborový si dělá každý podle chuti...někdo přidává celer, jiný jablko, hrášek, mrkev...vegetariáni vejce...
Takže na ten základ potřebujeme:
1 máslovou dýni (případně půl velké)
100 ml nálevu z domácích nakládaných okurek včetně koření
2 lžíce za studena lisovaného řepkového oleje (případně toho, jaký jste zvyklí používat)
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl a pepř
Dýni nakrájíme na silnější (cca 2 cm) silná kolečka a oloupeme (jde to tak lépe, než jí loupat vcelku). Vaříme v páře 15 - 20 minut - tak, aby nebyla úplně měkká, ale spíš "na skus".
Z uvařené dýně odebereme 200 g - tuto část rozmixujeme v mixéru se 100 ml nálevu z domácích okurek, olejem a hořčicí.
Zbylou dýni nakrájíme na kostičky, smícháme s vyrobenou majonézou, osolíme, opepříme a přidáme další přísady podle chuti.
Tentokrát jsem podávala s kadeřávkovými karbanátky - recept je zde:
Tento recept určitě vyzkouším. Vůbec máte na blogu spoustu krásných a nápaditých receptů. Děkuji vám za ně!
OdpovědětVymazatJá děkuji za zpětnou vazbu :-)
Vymazat