Ve sklepě se začínají scvrkávat jablka. Tak tedy s nimi šup do koláče. Pěkně i se slupkou...
600 g jablek
250 g rýžové mouky
100 g zlatého lnu
4 vejce
3 lžíce nerafinovaného třtinového cukru
1 škrobový prášek do pečiva
lžíce skořice
půl lžičky mletého hřebíčku
rozinky, nebo jiné sušené ovoce podle chuti
špetka soli
Nejdříve si len rozmixujeme na mouku. Vsypeme do misky, přidáme mouku, cukr, koření, rozinky a prášek do pečiva.
Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a rozmixujeme spolu s vejci do hladka.
Vše smícháme dohromady a vylijeme do pekáčku, který jsme vyložili pečícím papírem.
Pečeme hodinu na 180 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat