Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 24. ledna 2021

Tandoori masala

Ráda používám na zeleninu kořenící směs tandoori masala. Když už se mi jí podruhé nepodařilo koupit hotovou, jak jsem byla zvyklá, tak jsem se pustila do její domácí výroby metodou pokus - omyl. Nakonec vznikla z tohoto poměru koření:

5 lžiček celého koriandru
2 lžičky zázvoru
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička chilli koření (nemám moc pálivé, množství je možné upravit podle pořadované ostrosti)
1 lžička římského kmínu
1 lžička himalájské soli

Koriandr, sušený česnek, chilli vločky, římský kmín a sůl jsem pomlela v kávomlýnku a smíchala s ostatním kořením. Množství je právě na jednu větší kořenku: 


Žádné komentáře:

Okomentovat