Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 2. února 2021

Hráškovo-dýňová pomazánka

 Tyhle veganské pomazánky vznikají metodou "co dům dal". Protože na ně nechci zbytečně navíc používat průmyslově vyráběné tuky a oleje, tvoří vždy základ ořechy nebo semínka. Takže když je ve skříni zbytek dýňového semínka, je čas improvizovat: 

50 g dýňového semínka
50 g loupaného konopného semínka
150 g mraženého hrášku
pepř, sůl a špetka kurkumy, případně další koření dle chuti

Dýňové a konopné semínko přes noc namočíme do vody. Druhý den scedíme, propláchneme a necháme okapat. Mražený hrášek 5 minut podusíme v minimu vody. Semínka rozmixujeme s hráškem a kořením do hladka a máme hotovo: 


Tentokrát jsem pomazánku namazala a pohankovo-mrkvové vafle. Stejný díl předem namočené pohanky a syrové mrkve a 2 lžíce olivového oleje. 10 minut "vaflovat".

Žádné komentáře:

Okomentovat