Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

pátek 5. března 2021

Domácí "sýr" z lupinové mouky

 Sýry jsem milovala. Teď, když je nemůžu, zkouším a zkouším a zkouším...rostlinný tvaroh už umím, jogurt také vyrobím a ten sýr mám také v plánu postupně dovést k dokonalosti :-) První pokus nedopadl vůbec špatně. Na veganský "ementál" je potřeba:

100 g lupinové mouky
15 g agaru
4 lžíce oleje (použila jsem řepkový, za studena lisovaný)
2 plné lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce světlé miso pasty (rýžové)
1 rovná lžička soli
450 ml vody

Mouku a agar namočíme cca na 4 hodiny do vody. Potom přidáme sůl a olej a vaříme zvolna cca 5 minut. Do hotové kaše vmixujeme ponorným mixérem lahůdkové droždí a miso pastu. 
Necháme v chladničce  ztuhnout v krabičce vyložené potravinátřskou fólií. 
A tohle už je tip pro hračičky - ustřihla jsem  kousek kelímku, stočila do ruličky a do sýra vykrájela pár děr. Vznikl tak div né ementál :-)




 

Žádné komentáře:

Okomentovat