200 g přes noc namočených mungo fazolek
1 vrchovatá lžíce prášku z červené řepy (neměla jsem prostě už čerstvou)
2 lžíce sojové omáčky Tamari
2 větší cibule + olivový olej na osmažení
2 lžíce zlatého lněného semínka
6 lžíc ovesných vloček
hlavička česneku
kmín
koriandr
majoránka
pepř
chilli (dala jsem 1 malou sušenou papričku piri-piri)
sůl
Předem namočené mungo uvaříme, trvá to cca 30 minut. Scedíme, ale nálev si uchováme.
Zatím, co se mungo vaří, připravíme si ostatní:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji.
2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce lněného semínka rozmixujeme i s kmínem, koriandrem, pepřem a sušenou chilli papričkou. Zbylé 4 lžíce vloček necháme vcelku.
Když jsou mungo fazolky uvařené, smícháme všechny přísady dohromady a utvoříme si hmotu na karbanátky (je-li příliš suchá, zředíme trošku vývarem z munga).
Vytvarujeme na olejem vymazaný pečící papír:
Žádné komentáře:
Okomentovat