Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 2. března 2021

Mungo karbanátky

Původně jsem chtěla z mungo fazolky přidat do dýňového salátu, ale už ho bylo tolik, že jsem z nich vyrobila k tomu salátu raději karbanátky: 

200 g přes noc namočených mungo fazolek
1 vrchovatá lžíce prášku z červené řepy (neměla jsem prostě už čerstvou)
2 lžíce sojové omáčky Tamari
2 větší cibule + olivový olej na osmažení
2 lžíce zlatého lněného semínka
6 lžíc ovesných vloček 
hlavička česneku
kmín
koriandr
majoránka
pepř 
chilli (dala jsem 1 malou sušenou papričku piri-piri)
sůl

Předem namočené mungo uvaříme, trvá to cca 30 minut. Scedíme, ale nálev si uchováme.
Zatím, co se mungo vaří, připravíme si ostatní:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji.
2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce lněného semínka rozmixujeme i s kmínem, koriandrem, pepřem a sušenou chilli papričkou. Zbylé 4 lžíce vloček necháme vcelku.
Když jsou mungo fazolky uvařené, smícháme všechny přísady dohromady a utvoříme si hmotu na karbanátky (je-li příliš suchá, zředíme trošku vývarem z munga). 
Vytvarujeme na olejem vymazaný pečící papír: 

Pečeme na 180 stupňů celkem 40 minut, po 20 minutách je otočíme: 




  



Žádné komentáře:

Okomentovat