Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 2. března 2021

Přílohové zelí s dýní

 Nebo spíš dýňové se zelím :-) Prostě si na tuhle přílohu třeba k tofu-knedlo-zelu připravíme: 

2 díly dýně hokaidó
1 díl kysaného zelí 
1 velkou, nebo 2 menší cibule
olivový olej
pepř
kmín
koriandr
sůl

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji. Přisypeme koření (předem jsem rozmixovala v kávomlýnku). Počkáme, až se koření rozvoní, přidáme nahrubo nastrouhanou dýni hokaido (i se slupkou) a kysané zelí. 
Podle chuti osolíme, podlijeme trošku vodou a dusíme 20 minut.
Není třeba ho už nijak zahušťovat ani dochucovat, dýně svou sladkostí "srazí" kyselost zelí: 


Žádné komentáře:

Okomentovat