Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 27. března 2021

Rostlinná náhrada tvarohu na pečení

Tvarohovou náplň už jsem přidávala k receptu na makový bezlepkový závin, ale když jí pak člověk dodatečně hledá a chce jí dát třeba do buchet či do šátečků, nemusí si vzpomenout, kdeže to vlastně ten recept je. A tak jí přidávám ještě zvlášť: 

1 bílé tofu
šťávu z jednoho citronu
vanilkový cukr (případně přírodní vanilku a třtinový cukr)
hrst rozinek namočených v rumu

Je to jednoduché. Vše rozmixujeme ponorným mixérem a použijeme jako náplň při pečení. Pokud se nám zdá náplň příliš řídká, zahustíme lžičkou škrobu nebo čtvrt lžičkou xantanu. Tady je tvarohový závin (tvaroh je trošku tmavší právě díky třtinovému cukru a zrnkům přírodní vanilky): 

Žádné komentáře:

Okomentovat