Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

úterý 9. března 2021

Těstíčko na obalování zeleniny (bez lepku a vajec)

 Ano, já vím, vyrábí se hotové bezlepkové směsi na obalování. Ale proč nezkusit jednoduchou domácí: 

3 lžíce loupané červené čočky
1 lžíce zlatého lněného semínka
česnek a sůl podle chuti

Čočku přes noc (nebo alespoň na pár hodin) namočíme, druhý den scedíme a rozmixujeme s půl hrnkem vody.
Přidáme rozmixované lněné semínko a lžíci domácí vegety.
Můžeme ještě ochutit česnekem a solí podle potřeby.

Tentokrát jsem v těstíčku obalovala chvilku povařený řapíkatý celer a syrovou, na kolečka nakrájenou cibuli. Pekla jsem v troubě na pečícím papíru pomazaném olivovým olejem celkem 20 minut na 180 stupňů na horkovzduch. V polovině pečení jsem otočila: 



Žádné komentáře:

Okomentovat