Ano, já vím, vyrábí se hotové bezlepkové směsi na obalování. Ale proč nezkusit jednoduchou domácí:
3 lžíce loupané červené čočky
1 lžíce zlatého lněného semínka
1 lžíce domácí vegety (recept zde:https://ceskyflexitarian.blogspot.com/2021/03/domaci-vegeta-bez-soli.html )
česnek a sůl podle chuti
Čočku přes noc (nebo alespoň na pár hodin) namočíme, druhý den scedíme a rozmixujeme s půl hrnkem vody.
Přidáme rozmixované lněné semínko a lžíci domácí vegety.
Můžeme ještě ochutit česnekem a solí podle potřeby.
Tentokrát jsem v těstíčku obalovala chvilku povařený řapíkatý celer a syrovou, na kolečka nakrájenou cibuli. Pekla jsem v troubě na pečícím papíru pomazaném olivovým olejem celkem 20 minut na 180 stupňů na horkovzduch. V polovině pečení jsem otočila:
Žádné komentáře:
Okomentovat