Když už jsem si vyrobila velikou hroudu sojového tvarohu, tak s ním experimentuji dál. Dneska míchaná vajíčka bez vajíček. Tedy opět něco pro vegany:
125 g domácího sojového tvarohu (lze nahradit půlkou tofu natural)
2 vrchovaté lžíce lupinové mouky + půl hrnku vody (cca 125 ml)
1 cibule
olej
špetka černé soli + normální sůl a pepř
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme tvaroh nebo tofu rozmačkané vidličkou a osmahneme.
Lupinovou mouku rozmícháme ve vodě (máme-li, tak můžeme i v rostlinném mléce), přidáme malou špetku černé soli pro vajíčkovou chuť a dosolíme normální solí a opepříme.
Přilijeme k vajíčkům a mícháme, dokud nedostaneme požadovanou konzistenci. Na talíři jsem ještě posypala čerstvou pažitkou:
Žádné komentáře:
Okomentovat