Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

čtvrtek 19. ledna 2023

Pomazánka z uzeného tofu a pasírovaných rajčat

Pokud chcete nějakého všežravce seznámit s potravinou, jakou je tofu, je tohle ta nejlepší příležitost :-) Když neprozradíte suroviny, pravděpodobně to, že pomazánka není z uzených šprotů, ani nepozná. 

Na pomazánku potřebujeme:
1 uzené tofu
200 g pasírovaných rajčat - používám domácí, pečená - recept zde: https://ceskyflexitarian.blogspot.com/search?q=protlak+z+pe%C4%8Den%C3%BDch+raj%C4%8Dat 
1 lžička rozmixované sušené řasy wakame
2 lžíce oleje
1 cibuli nakrájenou najemno
sůl

Tofu rozlámeme na menší kousky a s řasou, olejem, solí a pasírovanými rajčaty dáme do mixéru. Rajčat dáme podle hustoty tolik, aby šlo vše rozmixovat na pomazánku. Do rozmixované pomazánky přidáme ještě najemno nakrájenou cibuli. 


2 komentáře:

  1. Nelákala vás třeba i ketodieta když vidím jaké všechny recepty máte tady na internetu. To vypadá že budete opravdu zkušený a cílevědomý člověk. Určitě vás někdy napadlo něco shodit abyste se lépe jako muž cítil, nemám pravdu? Já znám jeden super podnik kde vás se vším velmi rádi pomohou.

    OdpovědětVymazat
  2. Kombinace jemně uzeného tofu s čerstvými, šťavnatými rajčaty vytváří výbornou chuťovou rovnováhu. Protože tofu dodává sytost a kouřový podtón, a rajčata zase osvěží svou specifickou chutí. Tenhle recept je nejen chutný, ale taky plný bílkovin a živin, a to ho činí ideálním pro každodenní svačinu nebo lehkou večeři. Ráda experimentuji s vegetariánskými recepty. Ingredience většinou nakoupím v akci nebo používám slevové kupony, se kterými mám nákup o několik procent levnější.

    OdpovědětVymazat