Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

neděle 21. dubna 2024

Bezlepková variace na "biskupský chlebíček"

Tenhle recept vznikl postupem "co dům dal". Dá se tedy různě obměňovat, jen je potřeba dodržet váhový poměr u hlavních surovin (rýžová mouka, tapioková mouka, psyllium, vejce a tekutiny).

Konkrétně na tenhle nasládlý chlebíček jsem použila následující: 

100 g rýžové mouky
50 g tapiokové mouky (lze zaměnit za stejné množství Solamylu nebo Maizeny)
4 vejce
1 vrchovatá lžíce psyllia
100 ml sojového vanilkového mléka + 4 lžíce rumu (alkohol pečením vyprchá)
1 bezlepkový prášek do pečiva
Následující suroviny jsou podle toho, co jsem zrovna potřebovala spotřebovat, dají se tedy nahradit, jen je potřeba dodržet celkovou váhu:
100 g nakrájených datlí
50 g kandované pomerančové kůry
70 g nasekaných vlašských ořechů
50 g kokosu

Kokos jsem rozmixovala s vejci a tekutinami a přidala do suchých surovin. Dala do trouby a pekla na 180 stupňů cca 45 minut - prostě zkusit špejlí: 







Žádné komentáře:

Okomentovat