Tenhle recept vznikl postupem "co dům dal". Dá se tedy různě obměňovat, jen je potřeba dodržet váhový poměr u hlavních surovin (rýžová mouka, tapioková mouka, psyllium, vejce a tekutiny).
Konkrétně na tenhle nasládlý chlebíček jsem použila následující:
100 g rýžové mouky
50 g tapiokové mouky (lze zaměnit za stejné množství Solamylu nebo Maizeny)
4 vejce
1 vrchovatá lžíce psyllia
100 ml sojového vanilkového mléka + 4 lžíce rumu (alkohol pečením vyprchá)
50 g tapiokové mouky (lze zaměnit za stejné množství Solamylu nebo Maizeny)
4 vejce
1 vrchovatá lžíce psyllia
100 ml sojového vanilkového mléka + 4 lžíce rumu (alkohol pečením vyprchá)
1 bezlepkový prášek do pečiva
Následující suroviny jsou podle toho, co jsem zrovna potřebovala spotřebovat, dají se tedy nahradit, jen je potřeba dodržet celkovou váhu:
100 g nakrájených datlí
50 g kandované pomerančové kůry
70 g nasekaných vlašských ořechů
50 g kokosu
Následující suroviny jsou podle toho, co jsem zrovna potřebovala spotřebovat, dají se tedy nahradit, jen je potřeba dodržet celkovou váhu:
100 g nakrájených datlí
50 g kandované pomerančové kůry
70 g nasekaných vlašských ořechů
50 g kokosu
Kokos jsem rozmixovala s vejci a tekutinami a přidala do suchých surovin. Dala do trouby a pekla na 180 stupňů cca 45 minut - prostě zkusit špejlí:
Žádné komentáře:
Okomentovat