Upozornění:

Všechny uvedené recepty jsou před zveřejněním testovány na lidech :-)

sobota 18. dubna 2020

Proteinové houstičky

To když se snažíte snížit obsah sacharidů ve stravě, tak vás to donutí zkoušet a tvořit a zkoušet...až z toho vznikne pečivo, které není mokré, není vysokotučné díky semínkům...za mne nejlepší LC pečivo.
I když houstičky za den sníte všechny, nemusíte mít výčitky. Na 7 ks je potřeba:

1 odtučněný tvaroh
2 vejce
50 g proteinu 
25 g psyllia
1 sáček sušeného droždí
půl kávové lžičky soli

Psyllium si rozmixujeme v kávomlýnku, nasypeme do misky, přidáme protein a droždí, nakonec vmícháme tvaroh, sůl a vejce. Necháme tak 10 minut odstát, aby těsto ztuhlo a dalo se dobře tvarovat (já používám naběračku na zmrzlinu). Na plech uděláme 7 kopečků.
Teprve nyní zapneme troubu a když dosáhne požadované teploty 160 stupňů, plech tam vložíme a pečeme 40 - 45 minut. Po upečení je v troubě necháme trošku vychladnout:


Pokud nechceme houstičky, ale housky, rozdělíme těsto na 4 díly a upečeme. Jak těsto tvarovat v tomto případě, se dozvíte zde: https://ceskyflexitarian.blogspot.com/2020/05/jak-tvarovat-na-plechu-placicky-pecivo.html

3 komentáře:

  1. Konkrétně jaký protein? Děkuji za doporučení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, konkrétně je to protein Bulk Powders Pure whey protein, samozřejmě bez příchuti :-) https://www.grizly.cz/bulk-powders-pure-whey-protein-1000-g-2

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc .. mrknu! Pěkné dny přeji - ať Český flexitarián žije a vzkvétá tak jako doposud! :-)

      Vymazat